Lekker laks med gode grønnsaker - Her får du vite hvordan laksen blir lekker. Og god...
Foto: Christopher Sjuve

Lekker laks med gode grønnsaker

Her får du vite hvordan laksen blir lekker. Og god...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

For å legge opp denne retten som på bildet trenger du en rund form (kalles ofte en bakering. Det er simpelthen en rund pepperkakeform). Eller, så kan du knyte fisken med hyssing, gjerne to runder, som du fjerner ved servering. 

Begynn med fisken: Bruk en kniv og skrap av skjellene på skinnet. Varm opp en stekepanne med litt olje og smør. Legg i ringen og legg fisken i en sirkel med skinnsiden ut (ikke viktig om fisken ikke går helt rundt). Stek fisken ferdig på lav varme.

Mens fisken steker gjør du klar grønnsakene:

Pisk sammen sennep og olivenolje i en stor bolle. Sett til side.

Kok opp vann med litt salt. Ha i løken og la det koke fem minutter.

Del opp nepe, grønne bønner, sukkererter i små biter. Ha de hakkede grønnsakene og ertene i vannet og kok videre i to-tre minutter. Sil av. Ha grønnsakene, men spar noen, i bollen med sennep/olje. Vend godt rundt med hakket timian.

Løft fisken med ringen over på en tallerken (bruk en bred stekespade). Legg grønnsakene som er vendt i sennepsblandingen i ringen sammen med fisken. Legg de andre grønnsakene på toppen. Trykk forsiktig ned. Legg på noen ørret- eller lakserogn på toppen.

Løft av ringen, forsiktig. Servér straks.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?