Lekre petit four

Lekre petit four

Gjør suksess på kakebordet med disse lekre små kakene!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Dette blir 36 små petit four.
Sett stekeovnen på 180 grader og legg bakepapir i en langpanne på ca. 40 x 35 cm.
Ha 250 gram av sukkeret i en miksebolle sammen med smøret og vaniljesukkeret og pisk til det blir luftig og lysere i fargen. Pisk så inn én og én eggeplomme.Bland sammen hvetemel og vaniljesukker og tilsett det og melken vekselvis og pisk det inn.
I en annen bolle pisker du eggehvitene og resten av sukkeret til en marengs. Tilsett 1/3 av marengsen i den andre røren og bland det godt før du med store bevegelser rører inn resten for hånd.
Hell røren over i langpannen og stek bunnen på nederste rille i ca. 20 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er gjennomstekt. Avkjøl.
Når kakebunnen er kald, stanser du ut kakene. Her bruker jeg en rund kakeutstikker med en diameter på 5 cm. Legg dem over på en bakerist.
Du trenger fargepasta til pyntingen. Det er konsentrert konditorgele som du får kjøpt i jernvare- og kjøkkenvareforretninger.
Lag sjokoladetoppingen. Knekk opp 300 gram av sjokoladen og smelt den enten over et vannbad eller i mikrobølgeovn. Ta ut 2 ss av den og ha i et lite kremmerhus. Resten fordeler du i 2 skåler. Rør ut ulike konditorgeleer i hver av skålene. Her bruker jeg grønn og rosa.
Dekk to stekeplater enten med bakepapir av silicon eller plastfolie. Fordel sjokoladen jevnt utover på hvert sitt brett. På den rosa lager jeg tynne striper av den hvite sjokolade i kremmerhuset. Sett platene i kjøleskapet til avkjøling. Stans ut. Bruk en stekespade for å løsne dem fra bakepapiret. Hvis sjokoladen har rukket å bli så stiv at den sprekker, lar du den stå på kjøkkenbenken i 5–10 minutter før du stanser ut.
Kok opp kremfløten. Knekk opp resten av sjokoladen og hell over mesteparten av fløten. Rør til det smelter. Sjokoladen skal være tyktflytende. Spe eventuelt med litt mer fløte. Fordel ca. 1 spiseskje glasur over hver kake. Dra glasuren utover slik at den også renner ned på sidene. Sett dem til avkjøling i kjøleskapet.
Legg de fargede sjokoladelokkene på toppen av kakene.