Slik gjør du det:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og evt. sitronskall i en bolle og rør det godt sammen.
Sett det over en kjele med kokende vann.
Varm opp blandingen over vanndampen under omrøring helt til blandingen har tyknet, det tar cirka 30-40 min.
Løft bollen av kjelen og sett den til avkjøling i cirka 10 minutter.
Tilsett smør skåret i terninger og kjør blanding helt glatt med en stavmikser.
Hell lemon curden over på egnede glass.
Sett det i kjøleskapet til den er helt kald, aller helst til dagen etter.
Da vil konsistensen tykneog bli mer kremete.
Lemon curden holder seg bra i sju dager i kjøleskapet.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.