Lemon Meringue Cheesecake - Fantastisk god kake som er enklere å lage enn den ser ut.
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/Matmonster.blogg.no

Lemon Meringue Cheesecake

Fantastisk god kake som er enklere å lage enn den ser ut.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunn:

1 pk gjende-kjeks

75 g sukker

1 stk egg

3 ss meierismør

1 ts kanel

Ostemasse:

700 g kremost

250 g sukker

3 ss sitronsaft

1 stk vaniljestang

4 stk egg

  en liten klatt med rømme

Lemoncurd:

5 stk eggeplommer

2 stk sitroner (saft og revet skall)

60 g sukker

130 g smør, kaldt i terninger

Marengs:

0,75 dl vann

150 g sukker

50 g melis

100 g eggehvite

Annonse

Slik gjør du det:

Lemoncurden kan du lage noen dager før. 

Når ostekaken er ferdig stekt og avkjølt. Da kan du lage marengsen. 

Bunn: Finknus kjeksen. Bland sammen med sukker, egg, kanel og smeltet smør til en masse.

Stekes på 180 grader i ca 10 min. 

Ostemasse: Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.

Piskes til den er godt blandet.

Stekes på 120 grader i ca 35-40 min.

Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.

Lemoncurd: Pisk eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele. Bland i sitronsaft og finrevet skall. Sett kjelen på lav varme. Rør hele tiden til det tykner. Det må IKKE koke! Tilsett litt og litt smør og rør godt. Avkjøl og settes kjølig.

Marengs: Kok opp vann og sukker til den har en temp på 116 grader.

Pisk eggehvitene og melisen til det kommer topper. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt.

Pisk så marengsen til den blir kald.

Fyll marengsen i en sprøyteposen med en rund sprøytespiss. 

Start med å sprøyte en kant med tupper ytterst på kanten av kaken.

Dette gjøres i tilfelle lemoncurden er litt bløt og ikke skal renne av kaken.  Fyll så i lemoncurd i midten. Her bestemmer du selv hvor mye du vil bruke. Sprøyt så tupper på hele øverste delen.

Brenn marengsen med en brenner. Har du ingen brenner så er det ikke krise. Pynt med friske bringebær. Dryss over melis før servering. 

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Eclair