Lemon Meringue Cheesecake

Lemon Meringue Cheesecake

Fantastisk god kake som er enklere å lage enn den ser ut.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Bunn:

1 pk

Gjende-kjeks

75 g

sukker

1 stk

egg

1 ts

kanel

Ostemasse:

700 g

kremost

250 g

sukker

4 stk

egg

En liten klatt med rømme

Lemoncurd:

2 stk

Sitroner (saft og revet skall)

60 g

sukker

130 g

Smør, kaldt i terninger

Marengs:

0.75 dl

vann

150 g

sukker

50 g

melis

100 g

eggehvite

Slik gjør du det:

Lemoncurden kan du lage noen dager før.
Når ostekaken er ferdig stekt og avkjølt. Da kan du lage marengsen.
Bunn:Finknus kjeksen. Bland sammen med sukker, egg, kanel og smeltet smør til en masse.
Stekes på 180 grader i ca 10 min.
Ostemasse:Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.
Piskes til den er godt blandet.
Stekes på 120 grader i ca 35-40 min.
Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.
Lemoncurd:Pisk eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele. Bland i sitronsaft og finrevet skall. Sett kjelen på lav varme. Rør hele tiden til det tykner. Det må IKKE koke! Tilsett litt og litt smør og rør godt. Avkjøl og settes kjølig.
Marengs:Kok opp vann og sukker til den har en temp på 116 grader.
Pisk eggehvitene og melisen til det kommer topper. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt.
Pisk så marengsen til den blir kald.
Fyll marengsen i en sprøyteposen med en rund sprøytespiss.
Start med å sprøyte en kant med tupper ytterst på kanten av kaken.
Dette gjøres i tilfelle lemoncurden er litt bløt og ikke skal renne av kaken. Fyll så i lemoncurd i midten. Her bestemmer du selv hvor mye du vil bruke. Sprøyt så tupper på hele øverste delen.
Brenn marengsen med en brenner. Har du ingen brenner så er det ikke krise. Pynt med friske bringebær. Dryss over melis før servering.