Leverpostei med sopp og bacon - Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Leverpostei med sopp og bacon

Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
8 porsjoner

300 g svinelever

200 g spekk

1 stk løk

2 stk egg

1 ss hvetemel

0,5 l melk

1 ss salt

1 ts pepper, sort og nykvernet

Garnityr:

200 g champignon

200 g bacon

Annonse

Slik gjør du det:

Rens leveren for hinner og blodårer og kutt den opp i småbiter. Del også opp spekket i mindre biter. Kvern lever og spekk i kjøttkvern én gang sammen med løken. Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel. Spe med egg og tilsett til slutt melk. Smak til smeten slik at den er salt nok og har god smak av pepper. Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovnen ved 180 °C. Stekes i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien. Siver det ut klar kjøttsaft, er posteien ferdig. Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg, og server den med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfettet. Det smaker ekstra godt med sylteagurker eller asier til. Rugbrød er også et "must" her.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Kyllingleverpostei
fav Tid: 30 min
Leverbiff med løk