Limemarinerte jordbær med mascarponekrem

Limemarinerte jordbær med mascarponekrem

Jordbær og lime er en uslåelig kombinasjon! Har du ikke forsøkt det før har du noe å se frem til. Og har du allerede forsøkt det blir det nok ikke lenge til neste gang

Christopher Sjuve
10 minutter

Slik gjør du det:

Vask limen godt, tørk med kjøkkenpapir og riv skallet fint med et cesterjern eller lignende. Bland limeskall og sukker godt sammen. Tilsett jordbærene og rørforsiktig slik at sukkeret fordeler seg rundt bærene. La det stå og marinere i limesukkeret i ca 30-60 minutter.
Bland mascarpone, kremfløte og littsukker i en stor bolle og pisk massen til krem med en mikser eller lignende. Smak til med limesaft og finrevet limeskall, og eventuelt litt mer sukker. Hold eventuelt av litt av limeskallet til pynt. Mascarpone er italiensk kremet ost som lages av fløte og creme fraiche. Har du ikke mascarpone tilgjengelig kan du for eksempel heller lage en syrlig limekrem av stivpisket creme fraiche. Det er godt det også!
Anrett jordbærene i et egnet glass eller lignende og plasser en raus dott mascarponekrem på toppen. Strø eventuelt litt limeskall over - og server.
Denne oppskriften er fra Trines matblogg.

Kanskje disse også frister?