
Linguine med gorgonzola og prosciutto crudo
Oppskrift av: Paul Løwe
20 minutter
PastaIngredienser
6 porsjoner
1 ss
olivenolje2 stk
rødløk i tynne skiver150 g
prosciutto crudo (italiensk spekeskinke) eller annen spekeskinke i tynne skiver100 g
soltørkede tomater i biter0.25 stk
tørket og finhakket chili pepper1.5 dl
kyllingkraft1 dl
kremfløte500 g
linguine100 g
gorgonzola (søt og mild) i biterSlik gjør du det:
Varm oljen i en panne. Fres rødløken i oljen til den blir gyllen. Ha i skinken, de soltørkede tomatene og chilien. Stek det hele til skinken blir sprø. Hell over kyllingkraft. La ingrediensene småkoke til kraften har kokt nesten inn. Rør inn fløten. Kok linguinen i godt saltet vann. Sil av vannet. Bland pastaen og sausen. Rør inn gorgonzola og persille til slutt.