Slik gjør du det:
Hentet fra kokeboken "Norsk & unorsk" av Anse Kjersem, Anne Manglerud og Moje Sørensen Linser trenger ikke bløtlegges før bruk. Denne linsesuppen er en god variant til ertesuppe. Skjær flesket i små biter og stek det i en kasserolle uten at det blir brunt. Ta det opp og sett til side. Stek finhakket løk og vårløk i fettet fra flesket til løken er myk og gyllen. Rør inn linsene og tilsett hønsebuljong. Kok opp og tilsett flesket, finhakket stangselleri, gulrøtter i små terninger, finhakket hvitløk og persille. Legg på lokk og la trekke i ca 1 time. Smak til med salt og pepper. Tips: Ertesuppe med mynte og karri En enkel og spennende variant av ertesuppe får du ved å tilsette 0,25 ts tørket mynte i 0,25 ts karri per porsjon sammen med grønnsakene. Ønskes sterkere smak kan det brukes mer karri, men ikke ha i mer mynte. Timian kan da sløyfes.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.