Slik gjør du det:
1. Stek løken myk i litt olje i en kjele. Sleng oppi i spisskummenfrø, korianderfrø og hvitløk og stek videre et minutts tid under stadig omrøring.
2. Tilsett resten av ingrediensene untatt salt og la det småkoke under lokk i ca 20 min. Smak til med salt helt til slutt. (Når det gjelder buljongpulver og salt kan det være lurt å smake seg fram til hva som er passe mengde. Det er ikke sikkert du trenger salt i det hele tatt.)
3. Fjern laurbærbladet og mos ca halvparten av suppa med en stavmikser. Merk: dvs kun få sekunders wrrrr'ing. Suppa smaker best når den ikke er helt jevn, men fortsatt har noen biter i seg.
Dryss over litt finhakket persille og server med godt brød til, gjerne med hjemmelaget hvitløksmør. Lukk øynene, snus dypt inn den herlige duften, smil og gled deg til å smake!
Tips:
Kok gjerne ferdig suppa noen timer i forveien eller dagen før, varm opp når gjestene kommer og server med godt brød til. Lindrende linsesuppe holder seg fint i kjøleskap et par dager. Frys ned i porsjonspakker og du har sunn og deilig fast-food på få minutter når du kommer hjem fra trening, jobb etc. Kjekt!
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.