Linsesuppe

Linsesuppe

Christopher Sjuve
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Klipp el­ler skjær ba­co­net i små­bi­ter og brun det på me­di­um var­me i en kas­se­rol­le. I mel­lom­ti­den skrel­ler du lø­ken og hvit­lø­ken og fin­hak­ker dis­se. Gul­røt­te­ne skrel­ler du og de­ler i små ter­nin­ger.
Er det mye fett i ba­co­net, hel­ler du ut mes­te­par­ten før du har i lø­ken, gul­rot­bi­te­ne, litt salt og ny­kver­net pep­per. Hvor mye salt du tren­ger, av­hen­ger av hvor salt fon­den el­ler bul­jon­gen du bru­ker et­ter­på er, så ta bare bit­te litt nå. La det sur­re vi­de­re i noen mi­nut­ter.
Til­sett to­mat­pu­re­en, lin­se­ne, kraf­ten, ca. halv­par­ten av van­net og kok opp. La det små­ko­ke i ca. 30 mi­nut­ter til lin­se­ne er møre. Rør rundt en gang i blant og spe med res­ten av van­net der­som den blir for tykk. Til­sett vin­ed­di­ken når det er noen få mi­nut­ter igjen av ko­ke­ti­den og smak til med even­tu­elt mer salt og pep­per.
Skjær noen ski­ver par­me­san med po­tet­skrel­le­ren og plas­ser på sup­pa ved ser­ve­ring.