Loff (Morten Schakendas loffoppskrift fra Lom) - Her er Morten Schakendas oppskrift på loff.

Loff (Morten Schakendas loffoppskrift fra Lom)

Her er Morten Schakendas oppskrift på loff.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1,5 kg hvetemel

1 l vann

20 g salt

15 g gjær

Annonse

Slik gjør du det:

Oppskriften gir 3 brød Ha alle ingredienser unntatt salt og gjær i en eltebolle, elt i 2 minutter, og la deigen hvile i 30 minutter. Tilsett salt og gjær, elt i 15–-20 minutter på sakte fart og i 2 minutter på rask. Husk å sjekk elastisiteten i deigen. Strekk deigen forsiktig – du skal nesten kunne se gjennom deigen uten at den sprekker. hvis den ikke har nok hold må du elte litt mer. Smør en bolle med olje eller bakespray, og legg i deigen. Dekk med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 3 timer. Del deigen i tre like store emner, form dem runde og legg dem på et melet underlag. Dekk med plastfolie. Hev dem i ca. 1 time før brødene slås opp. Smør brødformer, legg i brødene, strø med mel, og dekk med plastfolie. Hvis du vil ha loff med frø på toppen, former du brødene og dypper dem i vann, så i valmuefrø før du legger dem i formene. Du kan også pensle dem med vann og legge dem i formene før du strør rikelig med valmuefrø på toppen hvis du synes dette er enklere. Sett brødene på en lun plass, dekk med folie, og la dem heve til dobbel størrelse. Snitt brødene på toppen, og sett dem i forvarmet ovn ved 220 grader. Ta varmt vann (ca. ½ dl) i bunnen av ovnen slik at det blir dannet litt damp. Lukk døren raskt. Skru ned varmen etter 5 minutter til 180 grader, og stek videre i ca. 40 minutter. Avkjøl brødene på rist.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.