Luksuskake med lun karamellsaus - Myk sjokoladekake i langpanne kan gjøres spennende og ekstra god om den serveres med karamellsaus og friske jordbær.
Foto: Foto: Svein Brimi

Luksuskake med lun karamellsaus

Myk sjokoladekake i langpanne kan gjøres spennende og ekstra god om den serveres med karamellsaus og friske jordbær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn det tørre vekselsvis med smør og kefir. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri røre.

Ha røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min (sjekk med kakenål at akaen er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp fløten sammen med sukker, sirup og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en lysebrun farge, ca. 10-15 min. Ha i sjokoladebiter og resten av smøret og la karamellsausen kjøles ned.

Server kaken sammen med karamellsausen og friske jordbær.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.