Lussekatter uten gluten og melk - Lussekatter hadde jeg glemt at jeg hadde et forhold til, og egentlig ikke savnet, før jeg fikk barn. Da dukket behovet opp i forbindelse med luciafeiring i barnehagen. Og vips måtte jeg trylle litt igjen. Når sant skal sies er det ikke meg i mot å forske litt når resultatet blir så bra!
Foto: Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Lussekatter uten gluten og melk

Lussekatter hadde jeg glemt at jeg hadde et forhold til, og egentlig ikke savnet, før jeg fikk barn. Da dukket behovet opp i forbindelse med luciafeiring i barnehagen. Og vips måtte jeg trylle litt igjen. Når sant skal sies er det ikke meg i mot å forske litt når resultatet blir så bra!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland litt varmere vann enn du pleier, yoghurt, sukker, og smeltet margarin i en bakebolle. Når temperaturen er ca 40 grader/fingervarm har du over tørrgjær og pshyllium, rør et par ganger. Ha på lokk og la stå i 5-10 minutter mens du måler opp og ordner resten.

Ha så over det tørre og egget. Kjør sammen til en smidig deig. Form til en ball og la heve i bakebollen i varmt vann i ca 45 minutter.

Ha deigen over på benken og del i like store emner omtrent. Rull ut og fom til lussekatter. Sett på brett over varmt vann og hev i 30 minutter. Ha på rosiner i svingen og pensle med egg.

Stekes på 200 grader i 10-15 minutter (13 var nok hos meg).

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.