Hopp til hovedinnhold
Lutefisk

Lutefisk

Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

3 ss

salt

Til servering:

150 g

bacon

50 g

smør

1 ss

smør

Slik gjør du det:

Start med ertestuingen. Bløtlegg ertene i kaldt vann natten over. Sil bløtevannet fra og kok ertene i så mye friskt vann at de dekkes, ca. 1,5 time, eller til de begynne å mose seg. Sil overflødig kokevann fra. Smak ertene til med salt og sukker og rør inn smør like før servering. Dryss salt på fisken og la den stå i 20-30 minutter. Kok fisken uten vann under lokk i ca. 10 minutter, eller til den er gjennomkokt. Fisken avgir så mye vann at ekstra kokevann er unødvendig. Lutefisk kan også kokes i stekeovn ved 200° i ca. 30 minutter. Skjær bacon i terninger og stek det brunt i smør. Server lutefisk med gul eller grønn ertestuing, eller begge deler, baconfettet og kokte poteter. Ellers er det mye forskjellig tilbehør som brukes til lutefisk, som hvit saus, eggesmør, sennepssaus, karrisaus.

Kanskje disse også frister?