Lutefisk -

Lutefisk

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med ertestuingen. Bløtlegg ertene i kaldt vann natten over. Sil bløtevannet fra og kok ertene i så mye friskt vann at de dekkes, ca. 1,5 time, eller til de begynne å mose seg. Sil overflødig kokevann fra. Smak ertene til med salt og sukker og rør inn smør like før servering. Dryss salt på fisken og la den stå i 20-30 minutter. Kok fisken uten vann under lokk i ca. 10 minutter, eller til den er gjennomkokt. Fisken avgir så mye vann at ekstra kokevann er unødvendig. Lutefisk kan også kokes i stekeovn ved 200° i ca. 30 minutter. Skjær bacon i terninger og stek det brunt i smør. Server lutefisk med gul eller grønn ertestuing, eller begge deler, baconfettet og kokte poteter. Ellers er det mye forskjellig tilbehør som brukes til lutefisk, som hvit saus, eggesmør, sennepssaus, karrisaus.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Lutefisk