Lutefisk - Lutefisk for nybegynnere.
Foto: Christopher Sjuve

Lutefisk

Lutefisk for nybegynnere.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Lutefisken

Dersom du ønsker lutefisken fastere kan du ha på godt med salt og la den ligge i et par timer. Skyld så av overflødig salt før du går videre.

Smør en ildfast form som er stor nok til å romme lutefisken. Legg i lutefisken. Lutefisken skal bakes i ovnen i omtrent 20 minutter. Når du trykker ned på den tykkeste delen skal lutefisken begynne å flake seg - da er lutefisken ferdig.

Bacon

Ha baconet i en tykkbunnet kjele. Stek det på middels lav varme. Rør godt rundt i kjelen med jevne mellrom. Stekingen av baconet skal avgi masse flytende baconfett (som du skal helle over lutefisken senere).

Ertestuing til lutefisk

Tørkeder erter: Bruker du tørkede erter må de ligge i vann i omtrent ett døgn for å bli bløte. Kok ertene i 1,5-2 timer. Mos dem sammen med smør, sukker og salt.

Frosne erter: Kok frosne erter i to-tre minutter. Sil av og mos dem sammen med smør, sukker og salt.

Servering av lutefisk

Server lutefisken med kokte poteter, baconet, ertestuingen, flatbrød og sennep.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?