Lys og mørk ostekake - Deilig og fristende ostekake med både lys og mørk deig!
Foto: Foto: Svein Brimi

Lys og mørk ostekake

Deilig og fristende ostekake med både lys og mørk deig!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

200 g sjokolade, mørk

200 g smør

250 g melis

3 stk egg

110 g hvetemel

Ostefyll

400 g kremost naturell

150 g melis

0,5 ts vaniljesukker

2 stk egg

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Visp smør og melis til det er lett og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hver gang. Bland inn melet og tilsett sjokoladen.

Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne (20 x 30 cm).

Visp kremost og melis til en klumpfri krem. Tilsett ett og ett egg og bland godt. Bre ostemassen forsiktig over sjokoladerøren og glatt ut med kniv eller slikkepott.

Stekes midt i ovn ved 170 grader i ca. 35 minutter. Avkjøles helt før kaken deles i stykker. Oppbevares kjølig.

TIPS: Kaken er holdbar lenge i kjøleskap. Kan også fryses

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.