Mørdeigskaker

Mørdeigskaker

Dette er kakene du kan lage når du plutselig får lyst på skikkelig gode kaker!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

8 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 230 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha alle ingrediensene, unntatt melken, i en food processor og kjør til du får en jevn masse. Ikke kjør food processoren lengre enn nødvendig. Ha i melken og kjør rundt noen ganger til alt er godt blandet.
Bruk en spiseskje og fordel røren på stekebrettet. La det være litt rom imellom, for de vil smelte litt utover når de stekes. Sett brettet midt i stekeovnen og stek kakene i 12-15 minutter til de er lys gyllenbrune.
Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles før du deler dem i to og har i fyll.
Pisk en lett og luftig krem av fløten og vaniljesukkeret. Del mørdeigskakene i to og fordel i kremen og bærene.