Mørk sjokoladekake uten sukker, gluten og melk - De fleste vil gjenkjenne denne oppskriften fra Ida Gran Jensen, her er den laget ikke bare glutenfri, men også melkefri og sukkerfri for de som har behov for det. Kaken er diabetesvennlig som den er, men dersom melk tåles kan en lysere sjokolade uten sukker brukes.
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Mørk sjokoladekake uten sukker, gluten og melk

De fleste vil gjenkjenne denne oppskriften fra Ida Gran Jensen, her er den laget ikke bare glutenfri, men også melkefri og sukkerfri for de som har behov for det. Kaken er diabetesvennlig som den er, men dersom melk tåles kan en lysere sjokolade uten sukker brukes.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt rapskokos på lav varme. Knekk opp sjokoladen og ha den over. Rør godt. Tilsett så vannet og sett det til sides.

Kjør sukker/sukrilett og egg til tykk eggedosis i c 10 minutter.

Bland sammen mandelmel, kakao og bakepulver i en egen bolle.

Sett ovnen på 190 grader, og smør en springform med rapskokos og ha bakepapir i bunnen av en 20-22 cm springform.

Når eggedosisen er ferdig, blander du forsiktig inn mandelmelblandingen med en slikkepott og rører godt, men forsiktig. Gjenta prosessen med sjokoladen.

Sett kaka midt i ovnen og sett ned temperaturen til 170 grader. Stek i 35-45 minutter.

Dryss gjerne enten melis (om sukker tåles) eller kakao på toppen.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.