Mørk sjokoladekake uten sukker, gluten og melk

Mørk sjokoladekake uten sukker, gluten og melk

De fleste vil gjenkjenne denne oppskriften fra Ida Gran Jensen, her er den laget ikke bare glutenfri, men også melkefri og sukkerfri for de som har behov for det. Kaken er diabetesvennlig som den er, men dersom melk tåles kan en lysere sjokolade uten sukker brukes.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

125 g

Smøremyk rapskokos

175 g

mørk sukkerfri sjokolade som tåles

0.5 dl

vann

175 g

mandelmel

2 ss

kakao

0.5 ts

bakepulver

1 dæsj

salt

4 stk

egg

125 g

Sukrin eller sukker

Slik gjør du det:

Smelt rapskokos på lav varme. Knekk opp sjokoladen og ha den over. Rør godt. Tilsett så vannet og sett det til sides.
Kjør sukker/sukrilett og egg til tykk eggedosis i c 10 minutter.
Bland sammen mandelmel, kakao og bakepulver i en egen bolle.
Sett ovnen på 190 grader, og smør en springform med rapskokos og ha bakepapir i bunnen av en 20-22 cm springform.
Når eggedosisen er ferdig, blander du forsiktig inn mandelmelblandingen med en slikkepott og rører godt, men forsiktig. Gjenta prosessen med sjokoladen.
Sett kaka midt i ovnen og sett ned temperaturen til 170 grader. Stek i 35-45 minutter.
Dryss gjerne enten melis (om sukker tåles) eller kakao på toppen.