Madeirakrem med pleskner (småkaker)

Madeirakrem med pleskner (småkaker)

God gammeldags dessert fra Hanna Winsnes' kokebok.

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Madeirakrem: Visp fløte og sukker til krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann, tilsett madeira og vend inn i kremen. Rør godt om. Fyll i porsjonsglass eller dessertskål og sett kaldt et par timer før servering. Pleskner: Visp egg og sukker til lys og lett eggedosis. Sikt i hvetemel og vend lett om. Sett med teskje på bakepapirkledt stekebrett. Lag god avstand, kakene vil flyte ut under steking. Dryss litt strøsukker på kakene før de stekes. Stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 grader , til kakene er lys gylne. Avkjøl på rist. Tips: Deigen kan tilsettes frø fra en vaniljestang eller revet skall ( kun det gule) av en liten sitron. Oppskriftene hentet fra boken ”Hanna Winsnes kokebok ” av Hilde Diesen, Kagge Forlag.

Kanskje disse også frister?