Makaroniform med kjøttdeig

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

2 ss

smør

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

Hvit saus:

1 ss

smør

1.5 ss

hvetemel

5 dl

melk

1 stk

purre

1 ss

oregano

1 kvist

tomater

Slik gjør du det:

Kok makaronien etter anvisning på pakken.
Stek kjøttdeigen i smør sammen med finhakket hvitløk.
Lag hvitsaus med å smelte smør og ha i hvetemelet. Spe med melken til du får en tykk hvit saus. Smak til med salt og pepper.
Bland den hvite sausen med den kokte makaronien og kjøttdeigen og hell alt over i en ildfast form sammen med finhakket purre. Krydre med salt, pepper og oregano. Strø revet ost på toppen.
Stekes i ovn på nederste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server gjerne godt brød ved siden av og noen gode tomater. Lag gjerne en god salat ved siden av om du ønsker.

Kanskje disse også frister?