Makrell med melontartar og glasert fennikel - Pir, minimakrell, er god enkel sommer mat som kan varieres stort, grilling røyking baking steking.
Foto: Runar Charls Eidem

Makrell med melontartar og glasert fennikel

Pir, minimakrell, er god enkel sommer mat som kan varieres stort, grilling røyking baking steking.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Lag 3-4 snitt i fisken, gni den inn med olje og salt og pepper.

Skyll fennikel og kutt den i en halv cm skiver kokk disse i min i saltet vann og avkjøl i isvann.

Vask potetene og sett klar til koking.

Ha 1 dl nøytral olje i en blender sammen med halve bunten dill og kjør dette i 3 min, kan med fordel gjøres dagen i forveien så oljen får trekke til seg mer smak.

Kutt ca. 100 gram vannmelon i småterninger og fordel dette i 2 passende former. Grill 2 skiver 1 cm tykke av melonen (de må ha samme størrelse som formen du skal ha melontartaren i) og kutt av 3 mm tykk skive siden med grillmønster, lettest på mandolin.

Ha 2 ss smør og 2-3 ts ramsløkpure i en kjele og sett den på plata med lav temperatur.

Fyr opp grillen. Start koking av poteter smelt litt smør i en panne. Stek fennikel i ett minutt og ha på en god spiseskje sukker og la sukkeret smelte. Ha i en spiseskje sitronsaft kok inn.

Vend salatbladene i olje, grill fisken 1-2 minutter på hver side og anrett retten som på bildet.

Ha det varme ramsløksmøret over fisken.

Ide og oppskrift: Runar Charls Eidem.

Charls- detbestejegvet.blogspot.com

 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Uer escabeche