Hopp til hovedinnhold
Makrell med melontartar og glasert fennikel

Makrell med melontartar og glasert fennikel

Pir, minimakrell, er god enkel sommer mat som kan varieres stort, grilling røyking baking steking.

Christopher Sjuve
30 minutter

Slik gjør du det:

Lag 3-4 snitt i fisken, gni den inn med olje og salt og pepper.
Skyll fennikel og kutt den i en halv cm skiver kokk disse i min i saltet vann og avkjøl i isvann.
Vask potetene og sett klar til koking.
Ha 1 dl nøytral olje i en blender sammen med halve bunten dill og kjør dette i 3 min, kan med fordel gjøres dagen i forveien så oljen får trekke til seg mer smak.
Kutt ca. 100 gram vannmelon i småterninger og fordel dette i 2 passende former. Grill 2 skiver 1 cm tykke av melonen (de må ha samme størrelse som formen du skal ha melontartaren i) og kutt av 3 mm tykk skive siden med grillmønster, lettest på mandolin.
Ha 2 ss smør og 2-3 ts ramsløkpure i en kjele og sett den på plata med lav temperatur.
Fyr opp grillen. Start koking av poteter smelt litt smør i en panne. Stek fennikel i ett minutt og ha på en god spiseskje sukker og la sukkeret smelte. Ha i en spiseskje sitronsaft kok inn.
Vend salatbladene i olje, grill fisken 1-2 minutter på hver side og anrett retten som på bildet.
Ha det varme ramsløksmøret over fisken.
Ide og oppskrift: Runar Charls Eidem.
Charls- detbestejegvet.blogspot.com

Kanskje disse også frister?