Makrellsmør

Makrellsmør

Dette makrellsmøret lager de på restauranten Lysverket i Bergen.

Oppskrift av: Christopher Haatuft
30 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

Makrellsmør

100 g

Makrellfilet, varmrøkt

Glasering

1 potte

løpstikke

25 g

spinat

Slik gjør du det:

Makrellsmør
Ta skinnet av fisken og skjær ut beina. Passér (det vil si dytt) gjennom en fin sil slik at du får en ren makrellpuré. Vei dette og kutt lik mengde usaltet smør i terninger.
Kna smøret mykt med hendene og bland det godt sammen med makrellpuréen. La det stivne i den formen du vil. Små isbitholdere i silikon kan være bra.

Løpstikkegelé

Blansjer bladene i kokende vann til de er møre. Ha rett i en blender med pitte litt av vannet og kjør til det er glatt.
Sil gjennom en fin sil og vei den grønne væsken du har igjen. Bruk 1 plate utbløtt gelatin per 100 gram væske.
Bland gelatinen og kjøl ned geleen i en bolle over isvann mens du rører. Når den tykner, men ikke er stivnet, dypper du makrellsmøret i gelee.
Legg den på en rist (så den kan dryppe av seg) og vent til det stivner litt. Da kan du øse over litt mer gele med en skje.
Etter litt trening ender du opp med noe som ligner det som serveres på Lysverket.
PS
Om dette høres ut som mye styr, noe det er, kan du bare strø over litt finhakket løpstikke.