Makroner med pistasj - Deilige makroner fylt med pistasjkrem.
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/matmonster.blogg.no

Makroner med pistasj

Deilige makroner fylt med pistasjkrem.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

50 g eggehvite (ca. 2 egg, romtempererte).

2 ss sukker

50 g lyst mandelmel

100 g melis

  gelèfarge (i disse har jeg brukt grønt, blått og gult).

Pistasjkrem:

100 g kremost

50 g meierismør

  litt sitronsaft

  litt vaniljeessens

1 ss melk

100 g melis

  hakkede pistasjnøtter

  grønn gelèfarge

Annonse

Slik gjør du det:

Du kan begynne å sikte mandelmelet.

Når det er siktet skal du ha 50 gram mandelmel.

Sikt det så en gang til sammen med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut, da er den klar.

Tilsett farge. Rør den inn forsiktig

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Du skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetupp.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!

Og nå det viktigste: Når du er ferdige å sprøyte ut makronene skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.

Stekes på 150 grader i ca 14 minutter.

Pistasjkremen: Pisk opp alt utenom nøttene og fargen til en glatt luftig krem. Rør inn nøttene og wilton fargen. Fyll den i en sprøytepose og da er den klar til å fylle makronene.

Håper det smaker!

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.