Makroner med pistasj

Makroner med pistasj

Deilige makroner fylt med pistasjkrem.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

50 g

Eggehvite (ca. 2 egg, romtempererte).

2 ss

sukker

50 g

Lyst mandelmel

100 g

melis

Gelèfarge (i disse har jeg brukt grønt, blått og gult).

Pistasjkrem:

100 g

kremost

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

1 ss

melk

100 g

melis

Hakkede pistasjnøtter

Grønn gelèfarge

Slik gjør du det:

Du kan begynne å sikte mandelmelet.
Når det er siktet skal du ha 50 gram mandelmel.
Sikt det så en gang til sammen med melisen.
Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.
Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut, da er den klar.
Tilsett farge. Rør den inn forsiktig
Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Du skal få ut luften.
Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.
Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetupp.
Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!
Og nå det viktigste: Når du er ferdige å sprøyte ut makronene skal de stå i ca 50 min før du steker dem.
Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.
Stekes på 150 grader i ca 14 minutter.
Pistasjkremen: Pisk opp alt utenom nøttene og fargen til en glatt luftig krem. Rør inn nøttene og wilton fargen. Fyll den i en sprøytepose og da er den klar til å fylle makronene.
Håper det smaker!