Makroner med sjokoladeganache og peanøttsmør-cups - Her får du oppskriften på noen lekre makroner med en amerikansk touch.
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/Matmonster.blogg.no

Makroner med sjokoladeganache og peanøttsmør-cups

Her får du oppskriften på noen lekre makroner med en amerikansk touch.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Makronene: Du kan begynne å sikte mandelmelet. Når du har siktet mandelmelet skal du ha 100 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv. Når du ser den begynner å bli hvit og du kan tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge. Rør den inn forsiktig.

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Du skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig. Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en femkroning. Og ha mellomrom mellom hver!

Og nå det viktigste: Når du er ferdige å sprøyte ut makronene, skal de stå i ca 50 min før du steker dem. Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.

Stekes på 150 grader i ca 14 min.

Sjokoladeganache: Varm opp fløten til kokepunktet. Ta kjelen av kokeplaten.

Legg sjokoladen i fløten og rør om til det har smeltet og blitt en sjokoladesaus.

Avkjøl!

Når den er blitt kald kan du bare røre den opp med en gaffel og putte den i sprøytepose med rund tip.

Eller så kan du piske den opp litt med maskin, så blir den litt luftigere.

Sprøyt ringer på halvparten av makronene. Del en peanuttbutter cup i to og sett den i midten. Så legg på et makronlokk.

Ferdig!  

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.