Mandarinkake

Mandarinkake

Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
Kake

Ingredienser

Kakebunn:

3 stk

egg

100 g

sukker

Fyll:

Garnering:

3 pl

gelatin

Slik gjør du det:

Visp eggedosis av egg og sukker. Mos potetene fint og rør inn potetmel og bakepulver. Rør det sammen med eggedosisen. Fyll røren i godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken og del den i to bunner. Sil laken fra mandarinene og ta vare på den. Mål den og spe eventuelt med vann til angitt mengde lake. Skjær knapt halvparten av mandarinbåtene i små terninger, fordel dem over den ene kakebunnen og legg på det meste av romkremen. Dekk med den andre bunnen. Smør resten av romkremen over. Bløt gelatinplatene, smelt dem i sitronsaft og rør det sammen med mandarinlaken. Legg en rad mandarinbåter på kaken. Hell geleen over når den så vidt begynner å stivne. Stivvisp fløten og sprøyt den rundt kanten av kaken.