Mandelbunn med sitronkrem -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Mandelbunn med sitronkrem

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Mandelbunn:

5 stk eggehvite

250 g melis

250 g mandler, malte

Sitronkrem:

5 stk eggeplomme

1 dl fløte

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

1 stk sitron, saft og revet skall

100 g smør

Annonse

Slik gjør du det:

Varm stekeovn til 160 ºC. Stivpisk eggehviter og vend inn melis og malte mandler. Ha deigen over i en smurt form (24 cm) og stek ved 160 ºC i ca 1 time, midt i stekeovnen . Avkjøl bunnen i kakeformen. Ha alle ingrediensene til kremen med unntak av smør i en kasserolle. Varm opp uten å koke og rør til en tykk krem (5 min.). Ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smeltet smør. Avkjøl kremen og smør den over den avkjølte kakebunnen mens den fortsatt er i kakeformen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Suksessterte