Mandelbunn med sjokolade og smørkrem -

Kake

Mandelbunn med sjokolade og smørkrem

Dette trenger du til 0 porsjoner

Mandelbunn

200 g mandler, malte

200 g melis

4 stk eggehvite, stivpisket

Sjokoladetopping

2 ss kaffe

0,5 dl melk

2 pl kokesjokolade, mørk

200 g smør, mykt

200 g melis

4 stk eggeplomme

Slik gjør du det:

Begynn med å lage mandelbunn. Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 eggehviter og vend inn de mandel og melis blandingen. Fyll i en smurt form, 22/24 cm. Dekk bunnen med bakepapir. Stek i varm stekeovn på nederste rille i ca 30 min. Avkjøl. Sjokoladetopping. Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over et vannbad. Rør sammen. Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, en av gangen. Rør tilslutt inn den lett avkjølte smeltede sjokoladen. Sett kaken på et kakefat og sett "ringen" fra springformen rundt. Fyll sjokoladetoppingen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3-4 timer eller natten over. Ved servering, ta av "ringen", løsne ev med en spiss liten varm kniv (dyppet i varmt vann) rundt kanten. Frisk frukt eller bær. Oppskrift: Silje Runningshaugen, Tanum i Bærum

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Sjekk hva eddik gjør med dusjhodet

Fire ting du enkelt rengjør med eddik.

Les mer

- Ville holdt meg langt unna

Forsker mener du bør styre unna et av disse. Og det er det flere grunner til.

Les mer

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK