Mandelbunn med sjokolade og smørkrem -

Kake

Mandelbunn med sjokolade og smørkrem

Dette trenger du til 0 porsjoner

Mandelbunn

200 g mandler, malte

200 g melis

4 stk eggehvite, stivpisket

Sjokoladetopping

2 ss kaffe

0,5 dl melk

2 pl kokesjokolade, mørk

200 g smør, mykt

200 g melis

4 stk eggeplomme

Slik gjør du det:

Begynn med å lage mandelbunn. Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 eggehviter og vend inn de mandel og melis blandingen. Fyll i en smurt form, 22/24 cm. Dekk bunnen med bakepapir. Stek i varm stekeovn på nederste rille i ca 30 min. Avkjøl. Sjokoladetopping. Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over et vannbad. Rør sammen. Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, en av gangen. Rør tilslutt inn den lett avkjølte smeltede sjokoladen. Sett kaken på et kakefat og sett "ringen" fra springformen rundt. Fyll sjokoladetoppingen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3-4 timer eller natten over. Ved servering, ta av "ringen", løsne ev med en spiss liten varm kniv (dyppet i varmt vann) rundt kanten. Frisk frukt eller bær. Oppskrift: Silje Runningshaugen, Tanum i Bærum

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

Les mer

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK