Mandelkjeks -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Mandelkjeks

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

100 g mandler

250 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 stk egg

1 stk eggeplomme

Annonse

Slik gjør du det:

Rist/stek mandlene raskt i en stekepanne, hakk og avkjøl. Ha resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør sammen. Ha deigen over på et bakebord og elt inn hakkede avkjølte mandler. Rull til lange pølser (ca 5 cm brede) og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 30-35 min. Ta dem ut, avkjøl litt før de skjæres i skrå skiver ca 1,5 cm (på stekebrettet). Senk temperaturen i stekeovnen til 130 ºC og stek videre i ca 20 min til de er blitt tørre. Avkjøl og oppbevar i en tett boks. Server mandelkjeksene til for eksempel moset jordbær eller dypp kjeksen i et glass søt hvitvin.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Brune pinner