Mandelsuppe

Mandelsuppe

Det høres rart ut, men mandelsuppe er en herlig, spansk spesialitet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Har du mandler med skall, kan du koke dem i ett minutt, sile av og gni av skallet.
Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele (det skal ikke ryke av oljen). Stek mandlene i tre-fire minutter. Ha mandlene over i en kjøkkenmaskin med en hullsleiv. (Du kan hakke noen og bruke til pynt).
Skjær brødskivene i terninger. Ha dem i stekepannen med persille, knust hvitløk og en liten klype safran. La det steke i 2-3 minutter under omrøring. Ha det i kjøkkenmaskinen med mandlene. Kjør det nesten glatt.
Ha alt i en kjele. Rør inn litt og litt vann til det får ønsket konsistens. La det koke opp. Smak til med salt og eddik.

Kanskje disse også frister?