Mangosalat med glassnudler - Synes du mango er trøblete å skrelle og dele opp? Med denne fremgangsmåten får du perfekte mangostrimler! Denne salaten er forfriskende syrlig i smaken og smaker akkurat like godt dag nummer 2. Og den er dessuten særs enkel å lage i både dobbel og trippe porsjon.
Foto: Øystein Westlie

Mangosalat med glassnudler

Synes du mango er trøblete å skrelle og dele opp? Med denne fremgangsmåten får du perfekte mangostrimler! Denne salaten er forfriskende syrlig i smaken og smaker akkurat like godt dag nummer 2. Og den er dessuten særs enkel å lage i både dobbel og trippe porsjon.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg glassnudlene og saltet i en bolle og slå nok kokende  vann over til det dekker. La det ligge slik til nudlene er myke. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av. Legg dem utover på et fat slik at de avkjøles raskt.

Bland sammen fiskesaus, limesaft, sukker og chilifrø i en bolle og rør til sukkeret løser seg opp. Sett det til side. I enkelte helsekostbutikker får du kjøpt ristede kokosflak/kokoschips og det kan du gjerne bruke. Helt vanlig revet kokos, som du bruker i kaker, er også helt fint. Bruker du det, rister du dem i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir brunflekkete. Vårløken deler du i tynne ringer.

Så til mangoen. Det enkleste er å bruke en grønnsaksskreller til å skrelle den. Så legger du den i venstrehånda (hvis du er høyrehendt) og skjærer smale snitt fra topp til bunn av mangoen, helt inn til steinen. Pass på at kniven ikke sklir slik at du skjærer deg inni hånda.

Når du har snittet den veien, skjærer du av tynne skiver slik at strimlene løsner. Skjær tynne skiver helt til du kommer inn til steinen. Gjenta på den andre siden.

Bland sammen alle ingrediensene til salaten og hell dressingen over. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Vårruller
fav Tid: 10 min
Rødbete og mango