Manuelas eplekake med karamellsaus

Manuelas eplekake med karamellsaus

Gi oss en grunn til at du ikke kan bake eplekake i dag...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

5 stk

egg

250 g

sukker

2 ts

Vaniljeekstrakt

320 g

mel

5 stk

epler

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader og smør en kakeform med matfett før du strør litt mel i den.
Skjær eplene i båter, og bland dem med sukker og kanel før du setter det til side så lenge.
Ha sukker, vanilje og 5 egg i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca 5 minutter.
Sikt mel og bakepulver godt sammen i en bolle.
Når eggedosisen er blitt fluffy, tilsetter du melblanding og kremost. Miks det videre på lav hastighet til alt er blandet.
Hell halvparten av røren i en 26 cm rund form, og ha halvparten av epleblandingen på toppen.
Hell så resterende røre over eplebitene og plasser de resterende eplebitene på toppen.
Sett kaken i midten av ovnen på 180 grader ica 1 time. Sjekk etter 45 minutter om den er klar.
Hvis du ser at toppen blir veldig brun før kaken er ferdig stekt - bare legg et ark med bakepapir over den de siste 15 minuttene.
Ta kaken ut av ovnen og pensle karamellsaus på toppen.Eventuelt kan du pensle over aprikossyltetøy som du varmer litt i mikroovnen først.
Avkjøl og server kaken i passende biter sammen med iskrem eller vaniljekrem.