Manuelas pepperkaker  - Pepperkakene smaker nydelig - og kan stemples med små julehilsener. Stemplene får du i en hobbybutikk.
Foto: Manuela Kjeilen

Manuelas pepperkaker

Pepperkakene smaker nydelig - og kan stemples med små julehilsener. Stemplene får du i en hobbybutikk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha lys brunt sukker i en kjele sammen med vann, hvit sirup, flytende honning, ingefær, kanel og nellik.

Varm dette opp på middels varme til alt sukkeret er helt smeltet og det begynner å boble.

Når sukkeret har smeltet og det bobler, ta kjelen bort fra varmen.

Ha så i smørterninger,  litt om gangen, mens du rører hele tiden og ser at smøret er helt oppløst.

Tilsett natron og rør det godt sammen, det kan bruse opp litt.

Hell blandingen over i en stor bolle og avkjøl helt.

Når deigen er avkjølt, sikt i litt mel om gangen og rør det hele sammen til du får en fin deig, bruk gjerne hendene på slutten.

Dekk deigen med plastfolie og avkjøl deigen i kjøleskap over natten eller i noen timer.

Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3-5 mm tykk.

Bruk et stempel og press den på deigen og stikk ut former, legg de på en bakplate dekket med bakepapir.

Frys bakplaten med pepperkakedeig i 30 minutter før du steker dem.

Stek i 8-10 minutter på 200 grader, midt i ovnen.

La pepperkakene avkjøles på rist.

Kos deg med en deilig kopp kakao og krem, og nyt.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.