Marengs med karamell

Marengs med karamell

Marengskake med karamell og peanøtter? Jo, det må jo bli godt!

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

Bunn

4 stk

eggehvite

4 dl

sukker

60 g

ritzkjeks

Fyll

300 g

kremost

2 dl

melis

Karamell

1 bokser

Kondensert melk, søt

Alternativ karamell

40 g

smør

Slik gjør du det:

Start med å fylle en kaserolle med vann, og legg boksen med søt kondensert melk i. Vannet skal dekke den ca 2/3. Kok opp og la det koke i 2-3 timer. Etterfyll vann med jevne mellomrom så den ikke koker tørr. Når den er ferdig, åpne boksen forsiktig og hell innholdet i et fat. Miks godt med en visp, da karamellen kan være litt klumpete når den kommer ut av boksen. Avkjøl karamellen.
Alternativ karamell
Smelt sukkeret og la det få fin karamellfarge. Ha i smøret (det kan frese, vær forsiktig). Hell i oppvarmet fløte og la det koke noen minutter.
La det kjøle seg litt ned.
Kake
Visp eggehvitene til de begynner å skumme. Hell i sukkeret litt og litt, til du får en glatt og skinnenede marengs. Putt kjeks og peanøtter i en pose og knus dem med en kjevle til det ser ut som sand. Bland kjeksen og peanøttene forsiktig inn i marengsen.
Tegn så to sirkler på to bakepapir, fordel marengsmassen på de to sirklene. Spre massen utover og stek i 20 min på 175 grader.
Ta bunnene ut og la de avkjøles på platen.
Pisk krem av 3 dl fløte og 1 ts vaniljesukker.
Pisk 300 g kremost sammen med 2 dl melis.
Tilsett den piskede kremen i ostekremen og miks den raskt med mikser for å få en luftig krem.
Tilsett finhakkede peanøtter.
Kaken bør ikke monteres før rett før den skal servers. Legg en bunn på et kakefat og smør på et generøst lag med karamell, la dette stivne litt. Hell over halvparten av ostekremen og smør utover.
Legg bunn nummer 2 over og smør karamell på denne også. Hell over resten av ostekremen og pynt med et dryss av karamell og hele peanøtter.
Oppskriften ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse av Linda Breivik.