Marengs med sjokoladesaus - Dette er en ny dessert - bare for deg som liker sjokolade...
Foto: Erik Hannemann

Marengs med sjokoladesaus

Dette er en ny dessert - bare for deg som liker sjokolade...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 125 grader.

Del eggene i hvitter og plommer.

Ha eggehvittene i en kjøkkenmaskin og pisk dem stive (sørg for at bollen er helt ren før du begynner!).

Ha i kanel og litt og litt av sukkeret. Marengsen blir helt stiv når du pisker lenge nok.

Ha massen enten i små, ildfaste former (som smøres) eller bruk sprøytepose og sprøy ut på stekebrett (kledd med bakepapir).

Stek i ovnen i 10-12 minutter. Sett til avkjøling.

Sjokoladesaus

Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret kraftig i en bolle som tåler varme.

Kok opp fløte, kanel og halvparten av sukkeret. Hell forsiktig litt og litt i bollen med eggene mens du pisker hele tiden.

Hell tilbake i kjelen og ha i sjokoladen (knekt i biter). Varm forsiktig opp under omrøring.

Ha sjokoladesausen i et sausenebb. Hell den over marengsen ved servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Snickerskake
fav Tid: 30 min
Sjokolademousse
fav Tid: 240 min
Sjokoladekake