Marengskake med jordbær - Marengs med bringebærkrem, vaniljekrem og ferske jordbær.
Foto: Manuela Kjelen/Passionforbaking.com

Marengskake med jordbær

Marengs med bringebærkrem, vaniljekrem og ferske jordbær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunn

250 g eggehvite

450 g sukker

200 g malte mandler

75 g vaniljesauspulver

Fyll

0,5 porsjon vaniljekrem (lenke i fremgangsmåten)

0,5 porsjon bringebærkrem (lenke i fremgangsmåten)

1 porsjon ferske jordbær

Pynt

0,5 porsjon vaniljekrem

1 porsjon ferske jordbær

Annonse

Slik gjør du det:

Grovhakk mandler i en foodprosessor, eller bruk en mandelkvern.

Bland det sammen med vaniljesauspulver og sett det til siden.

Pisk eggehvitene på middels hastighet til det begynne å skumme.

Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Ha i vanilje helt til slutt.

Vend nøtte- og vaniljeblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.

Bruk en sprøytepose med en stor rund tipp og fyll sprøyteposen med marengsblanding.

Bruk baksiden av en rund form på 20 centimeter til å tegne fire sirkler (hver bunn) på bakepapir.

Snu bakepapiret slik at den tegnede siden ligger nederst på bakeplaten.

Lag en sirkel av marengsmasse som blir 20 cm, begynn i midten av hver sirkel og gå hele veien rundt, ut av denne oppskriften har du nok til fire bunner på 20 cm.

Stek midt i ovnen ved 160°C i 20 min.

Avkjøl bunnen helt og fjern bakepapiret.

Fyll og pynt

Legg den første bunnen på fatet kaken skal serveres på.

Fyll halvparten av denne kaken med en halv porsjon av dobbelt vaniljekrem som du finner oppskriften på her.

Resten av kaken fyll det med en halv porsjon av bringebærkrem som du finner oppskriften på her.

Ha et par ss. av kremen på hver bunn og bruk en palett til å bre kremen godt utover.

Ha skiver med jordbær mellom lagene før du legger på neste bunn og gjentar prosedyren.

Dekk resten av kaken med en halv porsjon av dobbelt vaniljekrem eller bringebærkrem. Stryk kremen rundt kaken slik at den er helt dekket.

Topp kaken med mer jordbær.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold