Margarita

Margarita

Tequila, appelsinlikør og limejuice gir en frisk og spennende drink.

Christopher Sjuve

Ingredienser

1 porsjon

3.5 cl

tequila

1.5 cl

limejuice

Slik gjør du det:

Det er mer vanlig å bruke blank tequila fremfor gyllen. Av appelsinlikør, sier oppskriften egentlig triple sec, og her er Cointreau den vanligste. Limejuicen skal være friskpresset.
Bland ingrediensene sammen med is i en shaker og rist godt. Server over is (on the rocks) i et margarita-glass (se bildet). Om du ikke har margarita-glass, kan du bruke cocktailglass (type dry martini). Har du mye isbiter i drinken, eller lager en frozen versjon (med is i blender), trenger du mer plass, og da kan du bruke et old fashioned glass eller et rødvinsglass.
Om du vil ha saltrand på kanten av glasset, gnir du en limebåt rundt utsiden av kanten på glasset, og dypper så glasset i salt.