Marinert kylling- og svinefilet servert med peanøttsaus

Marinert kylling- og svinefilet servert med peanøttsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær kylling og svi i fingertykke strimler og træ på spidd (satèpinner / grillpinner) og legg i et fat. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet. La stå og trekke smak i ca 1 time på kjøkkenbenken eller natten over i kjøleskapet. Varm kokosmelken til peanøttsausen til kokepunktet. Tilsett resten av ingrediensene i den rekkefølge de står i oppskriften, rør godt mellom hver ingrediens. Sausen bør ikke koke. Avkjøl sausen litt før servering, da vil den tykne. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg kylling og svinespydene på stekebrettet og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 °C i 10 -15 min til de er så vidt gjennomstekt uten å bli tørre. Server med ris og peanøttsaus.