Hopp til hovedinnhold
Marsipan

Marsipan

Her har du oppskrift på hjemmelaget marsipan! Det er ikke så veldig vanskelig...

Christopher Sjuve
120 minutter
Konfekt

Slik gjør du det:

Skåld mandlene og tørk dem godt - gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis. Bland inn tragant (et vegetabilsk fortykningsmiddel som gjør marsipanen lettere å forme), eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer. Tips: Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer. Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.

Kanskje disse også frister?