Slik gjør du det:
Skåld mandlene og tørk dem godt - gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis. Bland inn tragant (et vegetabilsk fortykningsmiddel som gjør marsipanen lettere å forme), eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer. Tips: Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer. Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.