Marsipankake med eggelikørfromasj

Marsipankake med eggelikørfromasj

Pyntet med bånd i rødt, hvitt og blått blir dette en flott mai-kake. Men den passer også for andre festlige anledninger.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

Sukkerbrød:

6 stk

egg

Eggelikørfromasj:

3 stk

egg

1 dl

sukker

1.5 dl

eggelikør

7 pl

gelatin

Til fyll og pynt:

5.5 dl

kremfløte

500 g

marsipan

Slik gjør du det:

Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca 45 minutter. Hvelv sukkerbrødet på en kakerist. Eggelikørfromasj: Legg gelatinplatene i kaldt vann så lenge som det er anvist på pakken. Hell vannet fra og løs opp en og en plate i litt (1/2 dl) kokende varmt vann (vannet skal ikke koke). Rør til all gelatin er oppløst. Hell den i blandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen i kjøleskap til den begynner å stivne. Montering: Del sukkerbrødet i to og dynk begge bunnene godt med jus. Pisk kremfløten og fordel ca 1/3 på den nederste bunnen. Fordel tyttebær oppå. Stikk ut midten av den andre kakebunnen ved å bruke en bolle som er ca 15 cm i diameter. Sett sukkerbrød-ringen oppå den nederste bunnen. Av sukkerbrød-sirkelen i midten, kan du skjære til en ekstra ring som bygges oppå den første. Fyll den halvstive fromasjen i "hullet", og sett kaken kjølig til fromasjen er helt stiv. Stryk krem på siden og oppå kaken, inntil der fromasjen begynner. Legg en sirkel av matpapir over fromasjen midt oppå kaken. Kjevle ut marsipanen og strekk den til over kaken. Renskjær langs kanten. Skjær eller klipp ut en sirkel av marsipanen midt oppå, slik at eggelikør- fromasjen synes. Drypp gjerne over litt ekstra eggelikør. Pynt kaken med krem, blader av sitronmelisse og bånd i rødt, hvitt og blått.