Hopp til hovedinnhold
Marsipankake

Marsipankake

Dette er marsipankake akkurat slik som du kjenner marsipankake.

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Kake

Ingredienser

Sukkerbrød

6 stk

egg

180 g

sukker

180 g

hvetemel

Fyll

1 dl

melk

500 g

marsipan

1 kurv

jordbær

2 stk

kiwi

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen. Stek i smurt form 22 cm, i forvarmet stekeovn, 175 ºC i ca 30 min midt i stekeovnen. Avkjøl på rist. Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med melk eller juice. Skal kaken fylles med rørte bær med mye saft, trenger den ikke dynkes. Fordel rørte bær/syltetøy på 2 av de 3 bunnene. Fordel krem over. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles. Stryk resten av kremen oppå og på siden av kaken. Elt marsipanen myk og kjevle ut ca 300 g marsipan til marsipanlokk så stort at det vil dekke hele kaken (bruk litt hvetemel ved utkjevling). Legg det utkjevlede marsipanlokket oppå kaken og klem marsipanen lett til rundt kaken. Resten av marsipanen trilles ut til lange remser som tvinnes sammen og legges rundt kanten på kaken. Pynt med frukt bær. Smelt mørk sjokolade og fyll i et kremmerhus og bruk til "skrift" om du ønsker det.