Marsipankake - Marsipankake er ikke så vanskelig å lage som det ser ut.
Foto: Manuela Kjeilen

Marsipankake

Marsipankake er ikke så vanskelig å lage som det ser ut.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Sukkerbrød

6 stk egg

240 g sukker

1 ss vann

1 ts vanilla bean paste (kan sløyfes)

240 g mel

80 g potetmel

Fyll

1 bokser vaniljekrem

1 stk enkel vaniljekrem

1 bokser bringebærsyltetøy

Topping

1 stk hvit marsipan

1 stk rosa marsipan

1 bokser pynteperler

Annonse

Slik gjør du det:

Sett oven på 170 grader, ta fram en lite langpanne, (cirka 1/2 størrelse av en vanlig ovn-plate) og dekk den med bakepapir.

Sikt sammen mel og potetmel og sett til side så lenge.

Pisk egg og sukker i cirka 10 minutter til massen er luftig og fin. Skru mikseren ned til laveste hastighet og tilsett vann og eventuelt Vanilla Bean Paste. La mikseren gå i 5 minutter til.

Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men løft melet veldig forsiktig inn med slikkepott. Hell røren i en lite langpanne og fordel det godt slik at overflaten blir helt rett. Stek den i 25- 30 minutter på 170 grader, eller til den er gyllen i fargen.

Hev kaken ut på en rist og fjern bakepapiret.

Bruk en skarp kniv og fjern det brune på toppen. Del i tre like deler.

Fin fram det du vil fylle kaken med, jeg lager først oppskriften til enkel vaniljekrem, og blander det med halvparten av vaniljekremen.

Bre først et godt lag med bringebærsyltetøy utover.

Legge på krem blandet med vaniljekrem. Legg på neste lag, bringebærsyltetøy igjen, topp med banan og bringebær. 

Legg på et nytt lag med krem igjen. Bre kremen over hele kaken, men også litt ned på siden, slik at det dekker rundt.

Legg det siste laget på. Form den etter kaken slik at den også blir litt buet på siden. Ta et tynt lag krem rundt hele kaken.

Rull ut hvit marsipan, den trenger bare å dekke toppen og begge langesidene. Legg den forsiktig på og form den slik at den sitter fast på kremen og kaken. Sikt over litt melis.

Rosa marsipansløyfer:

Lag marsipanstrimler og bøy dem hver ende over den andre. En lite perle i midten av hver sløyfe for en fin touch. Skjær den i 5 eller 6 biter.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?