Marsipankake

Marsipankake

Marsipankake er ikke så vanskelig å lage som det ser ut.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sukkerbrød

6 stk

egg

240 g

sukker

1 ss

vann

1 ts

Vanilla bean paste (kan sløyfes)

240 g

mel

Fyll

1 bokser

vaniljekrem

1 stk

Enkel vaniljekrem

Topping

1 stk

Hvit marsipan

1 stk

Rosa marsipan

1 bokser

Pynteperler

Slik gjør du det:

Sett oven på 170 grader, ta fram en lite langpanne,(cirka 1/2 størrelse av en vanlig ovn-plate) og dekk den med bakepapir.
Sikt sammen mel og potetmel og sett til side så lenge.
Pisk egg og sukker i cirka 10 minutter til massen er luftig og fin. Skru mikseren ned til laveste hastighet og tilsett vann og eventuelt Vanilla Bean Paste. La mikseren gå i 5 minutter til.
Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men løft melet veldig forsiktig inn med slikkepott. Hell røren i en lite langpanne og fordel det godt slik at overflaten blir helt rett. Stek den i 25- 30 minutter på 170 grader, eller til den er gyllen i fargen.
Hev kaken ut på en rist og fjern bakepapiret.
Bruk en skarp kniv og fjern det brune på toppen. Del i tre like deler.
Fin fram det du vil fylle kaken med, jeg lager først oppskriften til enkel vaniljekrem, og blander det med halvparten avvaniljekremen.
Bre først et godt lag med bringebærsyltetøy utover.
Legge på krem blandet med vaniljekrem. Legg på neste lag, bringebærsyltetøy igjen, topp med banan og bringebær.
Legg på et nytt lag med krem igjen. Bre kremen over hele kaken, men også litt ned på siden, slik at det dekker rundt.
Legg det siste laget på. Formden etter kaken slik at den også blir litt buet på siden. Ta et tynt lag krem rundt hele kaken.
Rull ut hvit marsipan, den trenger bare å dekke toppen og begge langesidene. Legg den forsiktig på og form den slik at den sitter fast på kremen og kaken. Sikt over litt melis.

Rosa marsipansløyfer

Lag marsipanstrimler og bøy dem hver ende over den andre. En lite perle i midten av hver sløyfe for en fin touch. Skjær den i 5 eller 6 biter.