Melonsorbet - Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. For litt ekstra finesse, hell over champagne eller hvitvin før servering.
Foto: Kim Holthe

Melonsorbet

Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. For litt ekstra finesse, hell over champagne eller hvitvin før servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Annonse

Slik gjør du det:

Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l. Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite eventuelt inn. Det må røres i sorbeten fler ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens. Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Litchisorbet
fav Tid: 60 min
Banansorbet