Middelhavspai

Middelhavspai

Denne paien er inspirert av middelhavskjøkkenet, og inneholder blant annet fetaost og timian. Godt salt er deilig følge.

Christopher Sjuve
90 minutter
Form og pai

Slik gjør du det:

Bunn
Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10, 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette ekstra vann. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding. Har du ikke foodprosessor tilsetter du mel i en bolle og gnir inn smør med fingertuppene til det blir en smulet masse. Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv til deigen kan samles.
Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 23 cm paiform. Fjern det øverste laget med bakepapir, vend deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 220 ºC. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Stek paibunnen i 10 minutter til den er gjennomstekt.
Fyll
Skjær ost, paprika, vårløk og hvitløk i små biter. Tomat skjæres i skiver. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen. Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter. Server paien lun med frisk finhakket timian og en enkel salat.

Kanskje disse også frister?