Mini prinsessekake - En søt, liten marsipankake med kremfyll, friske frukter og bær.
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Mini prinsessekake

En søt, liten marsipankake med kremfyll, friske frukter og bær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1 porsjon bringebærsyltetøy

1 porsjon bringebær, jordbær, banan etc.

1 stk mørk sjokolade, hakket

1 ss melis til pynt (siktet)

1 stk marsipanrose

1 porsjon luftig vaniljekrem, oppskrift i fremgangsmåte

1 stk sukkerbrød, oppskrift i fremgangsmåte

Annonse

Slik gjør du det:

Lag sukkerbrødet i en langpanne, du finner oppskriften her.

Avkjøl kaken helt.

Hvelv kaken ut på silikonmatte og fjern bakepapiret.

Bruk en skarp kniv og fjern det eventuelle brune på toppen.

Lag luftig vaniljekrem, du finner oppskriften her.

Bruk en medium stor, rund kakeform (de du bruker til pepperkaker f.eks) og lag cirka 12 sirkler ut av kakebunnen.

Ha på bringebærsyltetøyet og noen av de friske bringebærene eller annen frukt, og evt. sjokolade.

Smør vaniljekremen over det, legg på den andre bunnen, og press bunnen litt ned.

Smør all kremen utover. Pass på at du dekker sidene også.

Bruk en spatula (kakekniv) og form toppen til en fin kuppel. Se gjerne video for tips.

Sett alle kakene i kjøleskapet noen timer.

Kjevle ut marsipanen, og skjær den rund slik at den dekker kaken. Jeg bruker en tallerken til dette.

Bruk hendene og legg på marsipanlokket, dekk kaken og klem forsiktig på marsipanen.

Bruk en kakeutstikker som er like stor som selve kaken, press den over kaken, og skjær av restene rundt kanten. Her kan du bruke en skarp kniv om det er lettere.

Lag en rose, du finner fremgangsmåte her, eller se video.

Fest rosen ved å ha litt vann på under, og fest den på kaken. Sikt over litt melis.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold