Minihamburgere

Minihamburgere

Hamburgere i barnestørrelse.

Oppskrift av: Morten Øverbye
60 minutter

Ingredienser

Minihamburgere

10 dråpe

tabasco

1.5 dl

vann

1 neve

persille

Hamburgerbrød

150 g

havregryn

150 g

hvetemel

2.5 dl

melk

0.5 ts

salt

1 ss

sirup

0.5 pose

tørrgjær

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Dette blir ca. 20 stk. hamburgere med brød
Hamburgerbrød
Bland sammen alt det tørre. Smelt smør og sirup i en kjele. Tilsett melken og gjør væsken fingervarm.
Ha væsken i det tørre, og jobb deigen sammen til den slipper bollen. Tilsett mer mel om deigen blir for klissete. La deigen heve under plast i én time.
Trill først ut rundstykker, deretter trykker du brødene litt flate. La dem etterheve i ca. 30 minutter. 
Pensle hamburgerbrødene med et sammenpisket egg. Stek dem midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.
Hamburgere
Bland sammen alle ingrediensene. Kjør gjerne i en kjøkkenmaskin, det går raskere og gir en god farse.
Prøvestek en liten hamburger. Smak til med salt og pepper.
Form små hamburgere med hendene. Ha vann på hendene, da slipper du at farsen fester seg i håndflatene.
Husk at hamburgerne vil trekke seg litt sammen under steking, så lag dem litt større enn du vil ha dem. Stekes i 3–4 minutter på hver side.
Del hamburgerbrødene i to, legg på litt agurk, tomat, rucolasalat og hamburgere.