Minipaier med kokos og bær

Minipaier med kokos og bær

Deilige minipaier laget av kokos, sukker og eggehvite. De er stekt i små paiformer, fylt med en frisk sitronkrem og toppet med ferske bær.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Makronpaibunn (nok til 4-6 stk minipaier)

180 g

kokos

2 stk

eggehvite

115 g

sukker

Sitronkrem

1 porsjon

Lemon curd

Lemon curd

2 ts

Sitronskall, finrevet

75 g

sukker

Slik gjør du det:

Bland alle ingredienser til paibunnene godt sammen med hjelp av en slikkepott.Spray formene med litt bakespray og press ned blandingen. Denne oppskriften rekker til 6 stk, men jeg liker dem litt tykkere på kanten så derfor bruker jeg bare 4 stk.
Stekes i ovnen på 150 C i cirka 30 minutter, eller til de er blitt gylne.

Fyll paibunnene med en deilig frisk sitronkrem

Pisk kremfløten stiv og bland inn lemon curd (pass på at lemon curd er helt avkjølt).

Slik lager du lemon curd

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en bolle.Sett bollen over en kjele fylt med kokende vann og visp det sammen til det får passende konsistens. Vær tålmodig, det kan ta litt tid før blandingen tykner. Ta bollen av varmen og tilsett smør. Rør godt til du har en jevn og fin lemon curd.
Fyll kremen i en krukke eller glass. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i to uker.
Fyll minipaiformene med sitronkrem og topp med deilige ferske bær.