Miss pinky pavlova - Sjekk denne herlige sommerkaken!
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/matmonster.blogg.no

Miss pinky pavlova

Sjekk denne herlige sommerkaken!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Marengs:

6 stk eggehviter

350 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

små never med frysetørket bringebær

  litt rød konditorfarge

Fyll:

4 dl pisket kremfløte

1 ss vaniljeekstrakt

500 g vaniljekrem

  bær, valgfrie

  hvite sjokoladeknapper

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

Fortsett å piske på medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker på høy hastighet i ca 30 sekunder. Da skal du få en fin blank marengs.

Ha i 2 ts vaniljeekstrakt og 2 små never med frysetørket bringebær som du knuser lett i hånda før du har dem i. Rør dette sammen med en slikkepott.

Ha så i litt rødfarge. Vend den lett i marengsen. Trenger ik å røre den helt i. Det blir fint med litt marmorering!

Ta en stekeplate med bakepapir.

Ha marengsen på platen og smør den lett ut med en slikkepott til en rund kake. Her bestemmer du selv om du vil smøre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor høy du vil ha den. Litt rustikk gjør ingenting her.

Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

Som fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremfløte med ca 1 ss vaniljeekstrakt. Vendte inn ca 500 gram vaniljekrem i kremfløten.

Ha kremen på pavlovaen.

Ha så bringebær, jordbær, kiwi, blåbær, pasjonsfrukt på pavlovaen. Dryss på hvite knapper med hvit sjokolade for det lille ekstra.

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.